Veleposlaništvo RS Ankara /Novice /
11.05.2016  

Turistična predstavitev Slovenije v Istanbulu

Istanbul, 10. maj 2016- Slovensko-turški poslovni klub (Slotur) je v sodelovanju s Tursabom, ES Ferčejem in Veleposlaništvom RS v Ankari izvedel turistično predstavitev Slovenije 9. in 10. maja v Istanbulu . Na dogodku so sodelovali Dunja Trajkovska – Sava hoteli, Tanja Mlakar – STO, Mojca Matko - Hit Alpinea, Jasna Pekovec - Eco hotel Bohinj, Tanja Arih Korošec - agencija Aritours, Miran Bende - agencija Galileo 3000, Žan Sekirnik - Sava hoteli Rogaška, Srečko Pirtovšek – Slotur, VP Igor Jukič, Maja Jerančič in Andrej Ferčej.

Po uvodnih pozdravih s strani Slotura , Tursaba in STO, je obiskovalce nagovoril tudi VP Igor Jukič, ki je opisal uspešen razvoj gospodarskih in političnih odnosov med TR in SLO ter osvetlil dogajanja v zvezi z vizumsko liberalizacijo za turške državljane z apotovanje v schengensko območje. Pojasnil je tudi možnosti pridobivanja vizumov po sklenitvi pogodbe z agencijo VFS.

Sledili so kratki predstavitveni filmi vseh prisotnih destinacij ter srečanja slovenskih turističnih predstavnikov s turškimi turističnimi agencijami.