Veleposlaništvo RS Ankara /Novice /
22.03.2016  

Ustavljeno zbiranje podpisov v podporo zahtevama za razpis referendumov

Obveščamo vas, da je predsednik Sindikata delavcev migrantov Slovenije Dušan Cvetko kot predstavnik pobudnikov za zbiranje podpor danes, 22. 3. 2016, pisno obvestil predsednika Državnega zbora o odstopu od :
- pobude volivcem za vložitev zahteve za razpis zakonodajnega referenduma o Zakonu o spremembah in dopolnitvah Zakona o medijih (podpore so se zbirale od11.3.2016) in
- pobude volivcem za vložitev zahteve za razpis zakonodajnega referenduma o Zakonu o mednarodni zaščiti (podpore so se zbirale od 16.3.2016 ).

Na podlagi navedenega in ob smiselni uporabi prvega in drugega odstavka 16. člena ter prvega odstavka 16.a člena Zakona o referendumu in o ljudski iniciativi ni več zakonsko določenih pogojev za zbiranje podpisov v podporo navedenima zahtevama za razpis zakonodajnega referenduma, zato se zbiranje podpisov v podporo zahtevi za razpis zakonodajnega referenduma o Zakonu o spremembah in dopolnitvah Zakona o medijih in zbiranje podpisov v podporo zahtevi za razpis zakonodajnega referenduma o Zakonu o mednarodni zaščiti z današnjim dnem ustavi.