Veleposlaništvo RS Ankara /Novice /
20.11.2015  

Turistična predstavitev Slovenije, sprejem ter poslovni dogodek v Istanbulu, 17. in 18. november 2015

Ankara, 20. november 2015 - V Istanbulu je 17.11. 2015 potekala promocija turističnih destinacij Slovenije in poslovna srečanja slovenskih turističnih ponudnikov s turškimi agencijami v organizaciji poslovnega kluba Slotur s sodelovanjem KIS in VAN, ki sta dogodek podprla s sredstvi iz gospodarskega sklada. S slovenske strani so sodelovali še predstavniki Sava hoteli, Skupnost slovenskih naravnih zdravilišč, Turizem Bled, Turizem Ljubljana, Hotel Sava Rogaška, LTO Kranjska gora, Kompas, STO, Adria Airways in Občina Maribor.

Na Industrijski zbornici Istanbula pa je 18.11. potekalo poslovno srečanje slovenskih in turških podjetij . GZS je v sodelovanju z Industrijsko Zbornico Istanbula organizirala poslovna srečanja med slovenskimi in turškimi podjetji . V delegaciji je bilo 21 slovenskih podjetij, za srečanje s katerimi se je prijavilo okrog 35 turških podjetij. Srečanja so potekala dinamično in vzpostavljenih je bilo veliko poslovnih kontaktov.

17.11. so bili v Istanbulu hkrati prisotni udeleženci obeh navedenih poslovnih dogodkov. To priložnost smo izkoristili za organizacijo sprejema za vse prisotneudeležence iz Slovenije, poleg njih smo povabili tudi tu živeče Slovence in Turke, ki s Slovenijo poslovno sodelujejo, sodelavce nekaterih turških institucij ter slovenske častne konzule v TR. Udeležba je bila zelo dobra in razvilo se je živahno mreženje. Goste je nagovoril VP Igor Jukič, ki je izpostavil odlične odnose med državama, redne stike in izmenjavo obiskov na najvišji državni ravni. Poslovna srečanja med turističnimi in drugimi podjetji je označil kot dober način promocije medsebojnih poslovnih stikov in povečanja menjave. Sprejem so organizirali VAN, KIS in Slotur, ki so dogodek tudi financirali.