Veleposlaništvo RS Ankara /Novice /
15.04.2015  

Dan slovenske kuhinje v Izmirju

Slovensko veleposlaništvo v Turčiji bo v petek, 17. 04. 2015, organiziralo Dan slovenske kuhinje v Izmirju. Dogodek bo potekal na tamkajšnji Ekonomski univerzi ter ob sodelovanju s slovenskim častnim konzulom dr. Mazharjem Izmiroglujem. 

Program bo obsegal celodnevno delavnico na katedri za kulinariko Ekonomske univerze, ki se bo zaključil z večernim sprejemom in pogostitvijo z izbranimi slovenskimi kulinaričnimi dobrotami. Jedilnik je pripravil prof. Janez Bogataj, mednarodno priznani strokovnjak za slovensko kuhinjo. Delavnico in predstavitev bo vodil Janez Bratovž, izstopajoči slovenski kuharski mojster, ki je že večkrat gostoval tudi v Turčiji.

Na slovesnosti bo imel krajši priložnostni govor slovenski veleposlanik prof. Milan Jazbec.

Gre za odmevno in pomembno predstavitev slovenske kulinarike v državi, iz katere v Slovenijo vsako leto prihaja naraščajoče število turistov.