Veleposlaništvo RS Ankara /Novice /
06.07.2012  

Prijateljstvo med Slovenijo in Turčijo navdihuje in spodbuja

Urad vlade za komuniciranje je v izdaji publikacije Sinfo objavil jedrnat prispevek veleposlanika izr. prof. dr. Milana Jazbeca o zunanji politiki Slovenije do Turčije, v kateri je veleposlanik strnjeno predstavil nenehno krepitev bilateralnih odnosov med državama, ki so v porastu že od samega priznanja Slovenije februarja 1992.

Veleposlanik Milan Jazbec se v prispevku dotakne preteklih uspehov in bodočih načrtov, pri čemer Strateško Partnerstvo, sklenjeno leta 2010, predstavlja temelj nenehno razvijajočim in edinstvenim odnosom. Pogled v prihodnost veliko obeta, saj se bosta, po zgodovinskem obisku turškega predsednika vlade Recepa Tayyipa Erdoğana v Sloveniji maja letos, predsednika vlade obeh držav ponovno sestala naslednje leto. Že jeseni pa se bo v Ljubljani sestala Skupna gospodarska komisija, istočasno pa se v Istanbulu obeta organizacija sestanka Slovensko-turškega podjetniškega sveta. Veleposlanik je ponovno izpostavil pomen in pohvalil prispevek slovenskih častnih konzulov v Istanbulu, Izmirju, Antaliji, Gaziantepu in Iskenderunu.

Prispevek je odlična odskočna deska za nadaljnje raziskovanje in analizo krepitve bilateralnih odnosov med Slovenijo in Turčijo, kot odnosa, ki navdihuje in spodbuja.

Prispevek v angleščini si lahko preberete tukaj.

Urad vlade za komuniciranje je strokovna služba slovenske vlade in njenih ministrstev, ki skrbi za verodostojne, ažurne in celovite informacije v pretoku med vlado, njenimi predstavniki ter domačimi in mednarodnimi javnostmi. Več informacij o delu urada je na voljo na spletni strani: http://www.ukom.gov.si/si/.