Veleposlaništvo RS Ankara /Novice /
25.05.2012  

Konferenca o kulturni diplomaciji kot sredstvu za izgradnjo miru in reševanje konfliktov v Ankari

Veleposlanik izr. prof. dr. Milan Jazbec se je udeležil konference z naslovom »Izgradnja miru in reševanje konfliktov: Kulturna diplomacija kot sredstvo izgradnje trajnostnega miru,« ki ga. aprila organiziral Institut za kulturno diplomacijo (ICD) s sedežem v Berlinu.

Veleposlanik je udeležence konference nagovoril 17. aprila, na temo »Kulturna diplomacija – izziv in priložnost v 21. stoletju«. 

Na kulturno diplomacijo je potrebno gledati kot na orodje za mirno reševanje sporov in izgradnjo miru. Vsaka država, tudi Slovenija, lahko pripomore k mirnemu reševanju sporov preko kulturne diplomacije, saj vsaka izkušnja šteje. Poleg držav pa v  okviru kulturne diplomacije prihajajo v ospredje tudi civilna družba, mediji in celo posamezniki.

Intervju z veleposlanikom izr. prof. dr. Milanom Jazbecem si lahko ogledate na: http://www.youtube.com/watch?v=ekOtPaG1TFU&feature=plcp.

Več o konferenci in ICD na: http://www.culturaldiplomacy.org/index.php?en_calendar_event-reviews in http://www.culturaldiplomacy.org/index.php?en.