Veleposlaništvo RS Ankara /Novice /
26.01.2017  

Obisk VP Jukiča v Holdingu Bayraktarlar, Kocaeli

Istanbul, 24. januar - Veleposlanik Igor Jukič in ekonomski svetovalec Andrej Ferčej sta 24. 1. 2017 obiskala Holding Bayraktarlar v poslovni coni TOSB v neposredni bližini Istanbula.  Holding Bayraktarlar je tudi lastnik skupine Odelo, ki ima svoj največji proizvodni obrat v Preboldu ter proizvodni in logistični center v Črešnjevcih.

Veleposlanika Jukiča in ekonomskega svetovalca Ferčeja so sprejeli g. Ahmet Bayraktar, solastnik in glavni direktor Holdinga Bayraktarlar ter eden od 5 soustanoviteljev poslovne cone TOSB, g. Junus Çiftci, direktor poslovne cone TOSB, ki je tudi njen soustanovitelj in obenem direktor podjetja Çiftel ter g. Ramazan Sahin, tehnični direktor cone. 

Odelo Slovenija ima sedež v Preboldu, zaposluje skupaj okoli 1100 ljudi, izdeluje pa zadnja svetila za priznane proizvajalce avtomobilov. V Črešnjevcih imajo proizvodnjo rezervnih delov in logistično središče.
V Črešnjevcih so konec julija lani v družbi predsednika Vlade Republike Slovenije dr. Mira Cerarja ter ministra Republike Slovenije za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravka Počivalška, uradno odprli več kot 5000 m2 prenovljenih proizvodnih in logističnih prostorov ter nato na sedežu podjetja v Preboldu položili še temeljni kamen za izgradnjo novih površin v izmeri 10.000 m2.

Odelo Slovenija si v okviru svojega poslovanja ves čas prizadeva za proizvodnjo na svetovni ravni WCM (World Class Manufacturing), nove proizvodne površine pa bodo tako še dodatno pripomogle k doseganju najvišjih standardov proizvodnega procesa.