Veleposlaništvo RS Ankara /Novice /
21.04.2012  

Predsednik Marmara Group iz Istanbula in generalna sekretarka Strateškega foruma Bled podpisala memorandum o sodelovanju forumov

Istanbul, 11. april 2012 - Generalna sekretarka Strateškega foruma Bled Miriam Možgan je na Evrazijskem ekonomskem forumu v Istanbulu, s predsednikom Marmara Group dr. Suverjem, podpisala Memorandum o  sodelovanju med obema forumoma. Sodelovanje bo temeljilo na organizaciji seminarjev, konferenc ter izvedbi projektov sodelovanja na področju izobraževanja in socialnih programov. M. Možgan se je na povabilo dr Suverja udeležila uglednega Evrazijskega ekonomskega foruma, ki je te dni potekal v Istanbulu in v Izmirju.
 
Organizacija Marmara Group Strategic and Social Research Foundation je turška nevladna organizacija, ki deluje v Istanbulu vse od leta 1985. Že pred več kot dvema desetletjema si je pridobila velik ugled in deluje na različnih področjih družbenega življenja v Turčiji. Vsako leto v Istanbulu organizira ekonomski forum, ki so se ga letos ponovno udeležili številni predsedniki držav in vlad Evroazijske regije.

Strateški forum Bled pa je ena vodilnih mednarodnih konferenc v regiji, ki zaradi aktualnih vsebin vsako leto na Bled privabi številne visoke predstavnike držav, gospodarstva, nevladnih organizacij in akademske sfere. Strateškega foruma Bled www.bledstrategicforum.org, ki ga organizira zunanje ministrstvo Slovenije, se je med drugim tudi že udeležil turški zunanji minister Ahmet Davutoglu.