Veleposlaništvo RS Ankara /Novice /
30.05.2014  

Sprejem ob dnevu državnosti in dnevu slovenske vojske

 

Veleposlaništvo RS v Ankari je 28. maja 2014 organiziralo popoldanski sprejem ob dnevu državnosti in dnevu slovenske vojske. Slavnostnega sprejema so se udeležili v Turčiji živeči Slovenci, visoki predstavniki turške vlade in vojske, predstavniki poslovne in kulturne skupnosti, medijev ter diplomatskega zbora. Kot častni gost je turško vlado zastopal minister za carino in trgovino Hayati Yazıcı, ki je hkrati tudi sopredsednik slovensko-turške skupne gospodarske komisije.

V pozdravnem nagovoru zbranih je veleposlanik RS v Ankari dr. Milan Jazbec izpostavil odlične odnose med Slovenijo in Turčijo. Odnose potrjujejo številni obiski na bilateralni ravni, ki krepijo strateško partnerstvo med državama.

Turški minister za carine in trgovino Hayati Yazıcı je Slovenijo in Turčijo označil za prijateljski državi balkanske regije, pri čemer je Slovenija njena najsevernejša država, Turčija pa država na njenem skrajnem jugu. Pohvalil je dosedanje sodelovanje med državama, orisal nedavni potek bilateralnih srečanj in se zavzel za nadaljnjo poglobitev že tako uspešnih vezi med državama. Ob tem je še posebej poudaril pomen sklenjenega strateškega partnerstva.

Sprejema se je udeležil tudi turški minister za carine in trgovino Hayati Yazıcı.


Files:
S_sprejema.png334 Ki