Veleposlaništvo RS Ankara /Novice /
04.11.2015  

Pobuda volivcem za vložitev zahteve za razpis zakonodajnega referenduma o Zakonu o dopolnitvi Zakona o obrambi

Martina Dervarič je v sredo 28.10.2015, predsednika Državnega zbora RS obvestila o vložitvi pobude volivcem za vložitev zahteve za razpis zakonodajnega referenduma o Zakonu o dopolnitvi Zakona o obrambi, ki ga je DZ sprejel dne 21.10.2015. Predsednik Državnega zbora RS je določil , da je prvi dan koledarskega roka za zbiranje podpisov volivcev v podporo zahtevi za razpis referenduma o Zakonu o dopolnitvi Zakona o obrambi, ponedeljek, 2.11.2015, zadnji pa nedelja, 6.12.2015.

Za zbiranje podpor je pobudnik določil geslo:"PROTI MILITARIZACIJI". Skladno s 16. b členom Zakona o referendumu in ljudski iniciativi, da volivec svojo podporo z vpisom osebnih podatkov na obrazec za podporo volivca, na katerem je navedeno, da daje podporo pobudi za vložitev zahteve za zakonodajni referendum.

Volivec lahko da svojo podporo s podpisom na predpisanem obrazcu samo enkrat. Podporo lahko podajo tudi volivci, ki stalno ali začasno prebivajo v tujini in sicer tako, da njihov podpis na obrazcu potrdi uradna oseba DKP. Volivec izpolni prvi del obrazca in se lastnoročno podpiše pred uradno osebo. Uradna oseba preveri identiteto volivca na podlagi vpogleda v osebni dokument in podpis potrdi z lastnoročnim podpisom in žigom DKP na levi strani obrazca (vzporedno s podpisom volivca).

Volivec tako izpolnjen obrazec pošlje pobudniku na naslov: Zavod Radio Študent, Cesta 27. aprila 31, 1000 Ljubljana.