Veleposlaništvo RS Ankara /Novice /
27.03.2015  

Pobuda za vložitev dveh predlogov zakonov z gesli "SPREMEMBA ZAKONA O SKLADU" in "SPREMEMBA ZAKONA O DOHODNINI" - zbiranje podpisov volivcev

Obveščamo vas, da se danes, 27. 03. 2015, pričenja postopek zbiranja podpisov volivcev za podporo zahtevi za vložitev dveh predlogov zakonov v postopek sprejema, in sicer gre za naslednja dva predloga:


- Predlog zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o skladu kmetijskih zemljišč in gozdov RS in

- Predlog zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o dohodnini.

Slovenski državljani, ki med potekom roka za zbiranje podpisov stalno ali začasno prebivajo v tujini, lahko tako svojo podporo zahtevi s podpisom na predpisanem obrazcu izrazijo tudi na Veleposlaništvu RS v Atenah v času uradnih ur med 27.03. in 25.05.2015.

Volivec lahko da svojo podporo tej zahtevi s podpisom na predpisanem obrazcu samo enkrat. Volivec izpolnjen in s strani diplomatsko-konzularnega predstavništva RS potrjen obrazec podpore sam pošlje pobudniku, ki zbira obrazce podpore na naslov:

KMETIJSKO GOZDARSKA ZBORNICA SLOVENIJE
Gospodinjska ulica 6
1000 Ljubljana


Pooblaščena oseba veleposlaništva bo preverila volivčevo identiteto na podlagi vpogleda v osebni dokument (osebna izkaznica, potni list), zato je tega treba obvezno prinesti s seboj.

OBRAZEC