Veleposlaništvo RS Ankara /Novice /
10.10.2011  

Inavguracija častne konzulke RS v Gaziantepu

V ponedeljek, 10.10.2011 je bila v Gaziantepu organizirana svečana proglasitev Mizyâl Karabiber Nacaroğlu za slovensko častno konzulko. Slovesnosti so se poleg lokalne publike na slovenski strani udeležili VP dr. Jazbec, ataše Klanjšček in ekonomski svetnik Skalar ter častna konzula dr. İzmiroğlu (İzmir) in Peker (Antalya).

Svečanost, ki se je je udeležilo približno 120 oseb, je potekala v veliki sejni dvorani občinskega sveta. Po uvodni predstavitvi namena dogodka je VP dr. Jazbec v krajšem govoru orisal pomen in poslanstvo konzulata RS ter predstavil novo častno konzulko in ji slovesno predal dokumente. Sledili so njen zahvalni govor ter govora župana dr. Asıma Güzelbeya in guvernerja Erdala Ate. Zvečer je častna konzulka v prostorih konzulata organizirala večerjo za izbrano skupino petindvajsetih poslovnežev in politikov. 

O inavguraciji so obširno poročali lokalni mediji, ki so istega dne objavili več predstavitev častne konzulke. Dosežena je bila velika promocija RS, ki je nadaljevanje aktivnosti častne konzulke zlasti na kulturnem področju.