Veleposlaništvo RS Ankara /Novice /
12.10.2017  

Udeležba VP Jukiča na dogodku "Slovenski dan" v Shami, Libanonu

Libanon, 6.10. - VP Igor Jukič, VA ppk. Janko Šteh in GČK RS v Libanonu Raymond El - Hachem, so obiskali slovenski kontingent v sestavi operacije UNIFIL - sektor Zahod v Shami na jugu Libanona. Povod obiska je bil dogodek "Slovenski dan", ki ga je slovenski kontingent pod poveljstvom majorke Nine Raduha, organiziral v skupnih prostorih sektorja Zahod. Gre sicer za 22. kontingent Slovenske vojske v operaciji UNIFIL od leta 2006.

Dogodek se je pričel s protokolarnim programom na poveljstvu sektorja Zahod, kjer je poveljnik sektorja brig. general Francesco Olla, slovenskemu kontingentu, ki šteje 15 pripadnikov SV, podelil odlikovanja za sodelovanje v operaciji UNIFIL. Sledili sta nastopa VP Jukiča in brig. gen Olle, protokolarnemu dogodku pa so poleg poveljstva sektorja Zahod in slovenskega kontingenta, prisostvovali tudi vsi predstavniki nacionalnih kontingentov sektorja Zahod.

Sledil je neformalni del, v katerem je slovenski kontingent izvedel zelo dobro sprejeto in odlično organizirano predstavitev Slovenije, ki je vključeval prikaz video predstavitev Slovenije, predstavitev glavnih značilnosti Slovenije ter različne nastope. Po koncu predstavitev je sledila pogostitev predstavnikov poveljstva in nacionalnih kontingentov v sektorju Zahod s slovensko hrano in pijačo, ki so jo pripravili člani slovenskega kontingenta.